Mats Alfredsson

presenterar – Gabi Ben Avraham

presenterar – Gabi Ben Avraham
Utställningen är avslutad! 19 maj 2022 - 2 oktober 2022

Mats Alfredsson

“Gatan är inte som en studio. Ibland står jag och väntar på att saker och ting ska närma sig – en cyklist, en dansare, ett barn – som sedan går förbi. Streetfoto är mitt favoritperspektiv när jag betraktar världen.

Min kamera har blivit en väsentlig del av mig själv och jag kan inte se mig vara utan den. Vart jag än går tar jag den med mig och tänker att ”idag är kanske den dag jag har tur och får ta mitt livs bästa bild”. Jag ser mig konstant omkring, genom kameralinsen, och söker det avgörande ögonblicket som aldrig kommer igen – om jag inte fångar det. När jag trycker ner knappen försöker jag att skapa mening, återupprätta ordningen i kompositionens kaos, berätta om och rama in ett ibland surrealistiskt ögonblick. Bildens olika komponenter talar till varandra i en speciell dialog som rör färg, form och ljus. Att fånga det flyende, speciella ögonblicket som ändrar allt och att göra det ögonblicket evigt – det är mitt mål.”

Gabi Ben Avrahams utställning “The street is not a studio” visas i konceptet “Room for street signed Mats Alfredsson”. Konceptet är en permanent del på Abecita Popkonst & Foto som visar streetfotografer – nationella och internationella – inbjudna av streetfotografen Mats Alfredsson. Gabi själv har fotograferat i många år och är en internationellt erkänd och uppskattad streetfotograf med ett unikt utryck.

Service

  • Kafé

Hitta hit

Fler utställningar på Abecita Popkonst & Foto

Fler utställningar

Tillskott

I utställningen Tillskott visas ett urval av de nyförvärv som Hallands Konstmuseum gjort av konstnärer, konsthantverk...

 27 maj - 18 feb 2024

Hallands Konstmuseum, Halmstad

Lin On Me

Välkommen till en fiberrik upplevelse på Rydals museum!

I Lin On Me får du bekanta dig med en fiber med rik historia och egenskaper som gör den högintressant för framtiden.

 21 maj - 29 okt 2023

Rydals museum, Rydal

Fler Gallerier/Museer i närheten