KONST PÅ KRYSS

Utställningen är avslutad! 24 mars 2023 - 23 april 2023

KONST PÅ KRYSS

 23 februari 2023

Konst på kryss är namnet på en utställning som arrangeras tillsammans av Helsingborgs och Helsingörs konstföreningar.

Tanken bakom utställningen är att stärka samarbetet över sundet och ge de medverkande konstnärerna och besökarna mer förståelse för grannlandets konst.

Årets upplaga blir den nionde gången som utställningen arrangeras. Tänker danska och svenska konstnärer på samma sätt när de skapar sin konst? Finns det någon skillnad på de färdiga konstverken? Och vilka likheter finns det?

I Konst på Kryss ställer danska och svenska konstnärer ut tillsammans. Under perioden 24 mars–23 april står Dunkers kulturhus som värd på den svenska sidan. Konst på kryss / Kunst på kryds visar upp både likheter och skillnader mellan Sveriges och Danmarks konst.

Utställningen möjliggör också för de utvalda konstnärerna att lära känna varandra bättre och få större kunskap och förståelse för grannlandets konst. På samma gång breddar utställningen också konstintresset i den gemensamma Öresundsregionen och agerar som en naturlig bro mellan Helsingborg och Helsingör, vilket bidrar till städernas gemensamma vision om en sammanbunden stad 2035.

Hitta hit

Fler utställningar på Dunkers Kulturhus

Fler utställningar

CUT THE CAKE, ARVIDA BYSTRÖM

CUT THE CAKE utgör Arvida Byströms första stora soloutställning på en svensk institution och utställningen utforskar...

 4 apr - 4 aug 2024

Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Linnéa Carlsson

 16 mar - 2 jun 2024

Ljungbergmuseet, Ljungby

Malin Grumstedt, keramik

Konstruktioner

Malin Grumstedt gör kavlade kärlformer med inspiration från landskap och trädgård i glaserat stengods och infärgad po...

 29 mar - 28 apr 2024

Sadelmakarlängan, Österbybruk

Fler Gallerier/Museer i närheten