Bruno + 35 Mathsson-pristagare

Utställningen är avslutad! 26 januari 2024 - 7 april 2024

Bruno + 35 Mathsson-pristagare

 22 januari 2024

För första gången visas Bruno Mathssons tidlösa möbler tillsammans med 35 av Nordens främsta formgivare som alla tilldelats det prestigefyllda Bruno Mathsson-priset. I en unikt omfattande utställning med högklassig formgivning firar vi att Nordens största designpris, som årligen delas ut av Karin och Bruno Mathssons stiftelse, fyller 40 år.

Välkommen till en utställning fylld av framtidstro med rösterna som formger framtiden.
Hyllade formgivare visar ett signaturverk, ny spännande design och ett personligt föremål som inspirerar dem i arbetet. I personliga texter delar de tankar om nuet och framtiden, vad som är viktigt och vägen framåt.

Medverkande formgivare: Bruno Mathsson och Åke Axelsson, Mats Theselius, Johannes Foersom & Peter Hiort Lorenzen, Simo Heikkilä, Gunilla Allard, Sigurður Gústafsson, Anna von Schewen, Anderssen & Voll, Andreas Engesvik, Johannes Norlander, Ilkka Suppanen, Louise Campbell, Anna Kraitz, Cecile Manz, Thomas Bernstrand, Daniel Rybakken, Mika Tolvanen, Staffan Holm, Jonas Bohlin, Claesson Koivisto Rune, Shane Schneck & Clara von Zweigbergk, TAF, Folkform, Chris Martin, Monica Förster, Pierre Sindre, Front Design

Redaktör och skribent: Clara Block Hane

Hitta hit

Fler utställningar på Sven-Harrys konstmuseum

Fler utställningar

Egypten

Följ med på en vandring genom Egyptens 7000 år långa historia och lär känna människorna vid Nilen.

 1 jan - 1 jan 2030

Medelhavsmuseet, Stockholm

Berätta! Berätta!

Bilder ur Lena Sjöbergs böcker för barn och unga

Berätta! Berätta! är en pedagogisk utställning med bilder av författaren och illustratören Lena Sjöberg. Utställninge...

 27 apr - 3 nov 2024

Norrköpings Konst..., Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten