Julsalong

Hantverk, måleri och keramik

12 december 2024 - 15 december 2024

Julsalong

 09 augusti 2024

Under jultider i mitten på december samlar vi tre konstnärer som visar bildkonst, keramik och grafik i en fin blandning. Många fina verk och mindre föremål som är perfekta som julklappar. Du möter: Andreas La Chendardiere  - måleri, Annika Österlind - keramik och Elisabeth Palm, keramik.

Andreas La Chendardiere  - måleri

“I det myller av vaga minnesbilder som dyker upp när jag blundar framträder vissa med skarpare konturer. Fragment av miljöer, människor och föremål dröjer kvar en stund som om de vill berätta något. Ibland förstår jag vad, men oftast inte. I dessa fragment tar mina målningar avstamp.I målandets stund är det intuitionen och kärleken till måleriet, inte motivets berättelse, som driver. Men, när jag tar ett steg tillbaka blir det tydligt att det vardagliga och mundana ofta brottas med längtan efter flykt och högre mening. Det tar oftast ett antal torra lager färg innan jag lägger ner penslarna. Spår av sökandet behålls medvetet och blir en viktig del av uttrycket.”

 

Annika Österlind - keramik

Annika är både keramiker och dekoratör. Hon har sin ateljé i Dalby som ligger en bit utanför Lund Hennes skulpturer i stengods är mestadels frodiga kvinnor som utstrålar lugn, trygghet och glädje. Nu finns kvinnofigurerna även som silversmycken. Råkor är ett annat motiv, men också vaser och krukor. ”I hela mitt liv har jag arbetat med händerna. Jag tecknade och målade mycket som barn och utbildade mig så småningom till dekoratör. Efter hand tog keramiken över mer och mer. Råkorna ser jag ofta i träden utanför ateljén. Både råkorna och kvinnofigurerna ligger mig varmt om hjärtat! Jag sålde till och med några råkor som hamnade hos kungen av Marocko.”

 

Elisabeth Palm - keramik

"Brukskeramiken och brukskonsten ligger mig närmast. Jag arbetar främst i lergods och drejar det mesta men kavlar gärna och bygger för hand. Jag använder några olika leror för olika mål och uttryck, ibland arbetar jag också med stengods. Jag kan ha en längtan efter en långsammare process men tycker mycket om upprepningen och utvecklingen den ger i den egna serieproduktionen. Min förhoppning och mitt mål är att keramiken jag gör skall tillföra användaren och betraktaren något."

 

 

Läs mer om utställningen här >>

Hitta hit

Fler utställningar på Galleri Karlavägen 70

Fler utställningar

Med en fot i galenskapen

Morgan Yngve

 21 sep - 3 okt 2024

Galleri Killgissa, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten