Matrices matter

Carlos Capelán

19 september 2024 - 19 oktober 2024

Matrices matter

 13 augusti 2024

Grafik och bild

Få känner till att Carlos Capelán är en till de ringa antalet konstnärer från Sveriges som fått ett respekterat erkännande på den internationella konstscenen där han är mest synlig med stora installationskonstverk fylld av själsliga och mentala metaforer som ofta innefattar både historisk och geopolitisk substans likaväl som personlig.
Vad färre kanske känner till att ha för 30 år sedan tilldelades ett högst ansett och ärat stipendium från Solomon R. Guggenheim Foundation.
Vad de flesta kanske inte alls känner till är att han 1981 examinerade från Grafikskolan FORUM i Malmö.

Efter en lång karriär där han utställt installationer med ”readymade objekts”, skulpturer, måleri, grafik, graffiti, text element, performans, foto likaväl som presentera workshops och föreläsningar i USA, Cuba, Frankrike, Brasilien, Tyskland, Mexiko, Italien, Venezuela, Spanien, Norge, Uruguay för att bara räkna upp ett antal länder är det med en stor ära som Konstlitografiska Museet kommer att visa delar av hans grafik liksom exempel på bild.

Hitta hit

Fler utställningar på Konstlitografiska Museet

Fler utställningar

Intendentvisning av Artipelags utställning I Follow...

Artipelag bjuder in till en konstvisning av utställningen I Follow the Sun – Solrosor i konsten 1889–2024, onsdagen d...

 2 okt - 2 okt 2024

Artipelag, Gustavsberg

Fler Gallerier/Museer i närheten