Daniel Nilsson

Årets Lars Tunbjörkpristagare

Årets Lars Tunbjörkpristagare
11 november - 26 februari 2023

Daniel Nilsson

Juryns motivering: "Daniel Nilsson såg hur gränsen mellan arbetsliv och privatliv försvann och fångade tonsäkert hur den kontorsarbetande klassen tog sig an pandemilivet.” Juryn betonade även att Daniel Nilssons "dokumentärfotografiska gärning genomsyras av humor och skärpa".

Hemmakontor är ett tidsdokument som med värme och humor skildrar en av de mest dramatiska perioderna i modern tid. Det är också en fotografisk skildring av människans uppfinningsrikedom. Daniel Nilssons fotografier över de hemmakontor som poppade upp i Sverige, som ett resultat av de nedstängningar som följde i pandemins spår, visar hur annorlunda arbetslivet blev för många av oss. Plötsligt tog vi med oss vårt jobb hem och tvingades - via nya tekniska bekantskaper som Teams och zoom – att bjuda in kollegor till våra stökiga tvättstugor, källare och förråd. I kök där disk växt på hög har vi haft löneförhandlingar. I hobbyrum där träningskläder hängt på tork har vi haft mysiga eftermiddagsfikor. I obäddade sovrum har vi haft styrelsemöten.

Hitta hit

Fler utställningar på Borås Konstmuseum

Fler utställningar

Malin Molin's Bliss Point

Solo utställning i projekt rummet

Malin Molin (b. 1989, Gothenburg, Sweden) lives and works in Stockholm.

 21 jan - 26 feb 2023

Wetterling Gallery, Stockholm

Katarina Norling

Drömmen i Tunis

Kärlek, sorg och längtan. Med sitt unika uttryck har Katarina Norling (1963-2019) en särskild position i svensk samti...

 12 nov - 23 apr 2023

Norrköpings Konst..., Norrköping

Martin Gustafsson

Minotaurens öga

 18 nov - 7 jan 2024

Ronneby Konsthall, Ronneby

Mer Gallerier/Museer i närheten