Daniel Nilsson

Årets Lars Tunbjörkpristagare

Utställningen är avslutad! 11 november 2022 - 26 februari 2023

Daniel Nilsson

 06 december 2022

Juryns motivering: "Daniel Nilsson såg hur gränsen mellan arbetsliv och privatliv försvann och fångade tonsäkert hur den kontorsarbetande klassen tog sig an pandemilivet.” Juryn betonade även att Daniel Nilssons "dokumentärfotografiska gärning genomsyras av humor och skärpa".

Hemmakontor är ett tidsdokument som med värme och humor skildrar en av de mest dramatiska perioderna i modern tid. Det är också en fotografisk skildring av människans uppfinningsrikedom. Daniel Nilssons fotografier över de hemmakontor som poppade upp i Sverige, som ett resultat av de nedstängningar som följde i pandemins spår, visar hur annorlunda arbetslivet blev för många av oss. Plötsligt tog vi med oss vårt jobb hem och tvingades - via nya tekniska bekantskaper som Teams och zoom – att bjuda in kollegor till våra stökiga tvättstugor, källare och förråd. I kök där disk växt på hög har vi haft löneförhandlingar. I hobbyrum där träningskläder hängt på tork har vi haft mysiga eftermiddagsfikor. I obäddade sovrum har vi haft styrelsemöten.

Hitta hit

Fler utställningar på Borås Konstmuseum

Fler utställningar

Sopor är bra 2.0

Design av den frossande människans sopberg

Utställningen Sopor är bra visades i en första version på Rian 2019. Då liksom nu presenterades olika föremål tillver...

 3 feb - 28 apr 2024

Rian Designmuseum, Falkenberg

ULF LUNDKVIST

Det är kul att hålla på

 25 nov - 17 mar 2024

Arbetets museum, Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten