BO MOSSBERG


21 januari - 12 februari 2023

BO MOSSBERG

- Under nära sextio års tid har jag arbetat med illustrationer, layout och typografi för fackböcker, skönlitteratur och barnböcker. Oftast med anknytning till naturen. Bokillustrerandet har alltid varit roligt och givande, inte minst genom samarbetet med författarna.

Jag har illustrerat ett antal floror med framför allt svenska växter, där jag även gjort layout och typografi. Dessutom en naturserie för barn, Myran Sofi, samt en egen Bildbiografi. Flera av böckerna är översatta till många olika språk.

Genom åren har jag haft många utställningar med måleri, teckningar och grafik. Nu vid 87 års ålder är jag mycket glad över att åter få ställa ut i Väsby Konsthall.

"Lusten att måla har jag ju kvar."  / Bo Mossberg

- När jag målar nu är jag inte bunden till bokens format och strikta formgivning utan kan komponera mina bilder på ett friare sätt, som jag hoppas kan ses på utställningen. / Bo Mossberg

Hitta hit

Fler utställningar på Väsby Konsthall

Fler utställningar

KNUT ANDERSSON

Fårbonden från Tubbebo

Knut Andersson (1934-2021) verkade som fårbonde på gården Tubbebo utanför Månsarp i Jönköping under hela sitt liv. Va...

 28 jan - 12 mar 2023

Liljevalchs, Djurgården

Konst, kamratskap och doft av hav

Söndrum 1944-56

Söndrum utanför Halmstad lockar med vilda stenstränder och sitt speciella ljus över havet, men även naturens spår av...

 4 jun - 9 apr 2023

Hallands Konstmuseum, Halmstad

Kristina Skantze

Kroppen är där

 25 mar - 21 maj 2023

Ronneby Konsthall, Ronneby

Mer Gallerier/Museer i närheten