SENAY BERHE
A Familiar Feeling of Now

Utställningen är avslutad! 17 november 2023 - 10 mars 2024

SENAY BERHE

 15 november 2023

Senay Berhe, prisbelönt filmskapare, regissör och konstnär, är den senaste konstnären att visa sina verk i Fotografiskas initiativ Emerging Artists. Med sin kommande utställning kastar han nytt ljus på det vardagliga, där det förbisedda får en helt ny dimension.
A Familiar Feeling of Now öppnar 17 november på Fotografiska Stockholm
.

 

DEN ENKLA SKÖNHETEN I VARDAGEN

Senay Berhe har haft en lång konstnärlig resa som tog fart i hemstaden Stockholm. Som självlärd har han skapat en omfattande verkslista som inkluderar musikvideor, digitala kampanjer, filmer och dokumentärer. Nu utvecklar han sin kreativa repertoar till att även inkludera fotografi och konst. Senay Berhes verk fångar ofta den enkla skönheten i vardagliga situationer och har uppmärksammats internationellt genom utställningar och visningar på gallerier, filmfestivaler och akademiska institutioner världen över. Nu ställer han ut på Fotografiska Stockholm som nästa fotograf inom initiativet Emerging Artists där Sverigebaserade fotografer med visionär blick och en karriär på uppgång får utrymme att visa sin konst.

– Mitt mål med utställningen är att betraktaren ska kunna identifiera sig med bilderna och känslorna. Jag hoppas att bilderna förmedlar en närvaro och kan få betraktaren att färdas till det ögonblick då bilderna togs eller att det väcks en tanke eller känsla, säger Senay Berhe.

VÅRA YTTRE OCH INRE LANDSKAP

Senay Berhes konstnärskap är rotat i det komplexa samspelet mellan våra yttre och inre landskap. I den nya utställningen A Familiar Feeling of Now strävar han inte bara efter att utforska, utan också att bryta, gränserna kring vårt förhållande till den naturliga världen. Många av verken har sitt ursprung i enkla miljöer, på vägen till eller från det mest privata av alla ställen – hemmet. Genom att använda material som textil, tapeter, ramar, film och skulpturer, förvandlas objekt till konstverk som belyser det vardagliga på ett helt unikt sätt. 

– Det är väldigt spännande att ha Senay som den tredje konstnären inom initiativet Emerging Artists, hans arbete är en frisk fläkt av kreativitet. Senay tar med sig sin unika blick på vardagen och omvandlar den till konstverk som verkligen berör och inspirerar, säger Mohamed Mire, utställningsproducent på Fotografiska Stockholm. 

Fotografiska Stockholms initiativ Emerging Artists syftar till att ge en plattform åt fotografer som med ett unikt bildspråk visar upp sin vardag. Målet med Emerging Artists är att skapa en mer lokal och inspirerande konstscen.
Utställningen A Familiar Feeling of Now visas från 17 november till 10 mars.  

Service

  • Restaurang
  • Bar

Hitta hit

Fler utställningar på Fotografiska Stockholm

Fler utställningar

Anna Höggren, glas och Lena Jerlström, textil

Ett nära samarbete mellan textilkonstnär Lena Jerlström och glaskonstnär Anna Höggren.

Ett nära samarbete mellan textilkonstnär Lena Jerlström och glaskonstnär Anna Höggren.

 3 aug - 1 sep 2024

Sadelmakarlängan, Österbybruk

UTOMHUSUTSTÄLLNING - CRAIG AMES

FOTOGRAFIER AV BRITTISKA ALGER – AI-AVBILDNINGAR, 2022

 12 maj - 31 maj 2024

Landskrona Foto, Landskrona

NYBYGGAREN – En berättelse om att gå sin egen väg

Fotoutställning av Rolf-Göran Åström

Detta är en berättelse om målmedvetenhet, längtan efter frihet och närhet till djur och natur. Men också en berättels...

 25 maj - 13 okt 2024

Rydals museum, Rydal

Fler Gallerier/Museer i närheten