Alice Millet & Anna Nordquist Andersson - (Centrum) -

Utställningen är avslutad! 18 maj 2024 - 9 juni 2024

Alice Millet & Anna Nordquist Andersson - (Centrum) -

 27 maj 2024

Två fotografer som arbetar med ljus och spåren av det förflutna.

Centrum kan definieras som en mitt, men också beskrivas som ett hjärta, en kärna eller en brännpunkt. Vad som utgör centrum skiljer sig dock åt, beroende på betraktningsvinkel. Utställningen är ett projekt i samarbete med Centrum för fotografi i Skåne.

 

Alice Millet: Du verre et de l’ortie/ Av nässlor och glas.

Alice Millet (född 1993) är en fransk fotograf baserad i Malmö. Hennes arbete kretsar kring frågeställningar om det fotografiska mediet, representation och feminism. I utställningen har hon använt antotypi, en fotografisk process upptäckt under 1840-talet som utnyttjar växters ljuskänsliga klorofyll för att skapa avtryck. Med lokalt plockade växter, ingredienser från skafferiet och solljus har Alice framkallat bilder från ett fotografiskt arkiv över Malmös Damsällskap tagna runt sekelskiftet 1900.

 

Anna Nordquist Andersson: Meningens förskjutning

Anna Nordquist Andersson (född 1976) är baserad i Malmö. Hon arbetar med till synes lösryckta bilder ur äldre exemplar av Life Magazine. Ett slumpmässigt material blir uppskuret, läggs på ljusbord, genomlyses, för att sedan igen fogas samman till en ny enhet. Det osynliga, det borttagna och det frånvarande är också närvarande och reduktionen bidrar till det gåtfulla. Genomlysningen underifrån är betydelsefull och även att rummet och betraktarens rörelse återspeglas i hennes verk.

Hitta hit

Fler utställningar på Kristianstads konsthall

Fler utställningar

Bakom kameran

Alfred B. Nilson Kunglig hovfotograf, Helsingborg 1899–1918

 2 feb - 29 sep 2024

Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Fler Gallerier/Museer i närheten