eli eli

Oceanic Feelings

Utställningen är avslutad! 9 maj 2024 - 18 augusti 2024

eli eli

 08 maj 2024

Svenska koreografen och multikonstnären eli eli är nästa talang att ställa ut sina verk under Fotografiskas initiativ Emerging Artists. Oceanic Feelings som öppnar 9 maj berör bland annat klimatets påverkan på världens hav med flera projektioner och textila verk unikt skapade för utställningen.

Utställningen Oceanic Feelings består av verk från två av eli elis serier, The Watersuit och Human Anatomy. Här får gästerna kliva in i ett lekfullt rum med fokus på sammankopplingen mellan människan och hydrofeminismen, och som även berör ett mer allvarstyngt ämne: klimatkrisens påverkan på världens hav. eli eli har studerat koreografi i Amsterdam och ställt ut i Stockholm, Göteborg och Malmö och även utövat sin konst i flera länder utanför Sverige. Hen är känd för sina konceptuella och multidisciplinära konstverk som ofta väcker diskussioner och nyfikenhet.

– Titeln Oceanic Feelings syftar till ett filosofiskt begrepp som handlar om ett förlorande av jagets gränser, och en känsla av sammanhang med något större. Med sammanflätningar kommer ansvar men det är också fantastiskt att föreställa sig själv som inbäddad i en konstellation i en allt mer självcentrerad och isolerad västvärld, säger eli eli.

I utställningen visas sex projektioner, en tyginstallation och en enorm kudde som skapats i samarbete med studenter från Konstfack.

Läs mer om utställningen >>


genom magma 9. foto tuva björk, i dräkten brittanie brown © eli eli

 

 

Service

  • Restaurang
  • Bar

Hitta hit

Fler utställningar på Fotografiska Stockholm

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten