MYCKET – Städskrubben




Open Studio

31 augusti 2024 - 29 september 2024

MYCKET – Städskrubben

 20 augusti 2024

Arkitekt- och konstnärsgruppen MYCKET bjuder oss in i en installation för vila, återhämtning och gemenskap.

Städskrubben ger plats för vila mitt i pågående kamp. Det är ett sätt att reflektera över den politik som handlar om att ta hand om platser och relationer, och ger ett utrymme att läka och göra detta tillsammans, både som människor i behov av omsorg och som vårdgivare. Att ta hand om oss själva, varandra och vår värld är att vara solidariska.

Städskrubben producerades först för Heaven by MYCKET, en rumslig installation (300 kvadratmeter) för Coming into community, Norges Nationalmuseum- Arkitektur, Oslo Norska Nationalmuseet – 2022–23, en del av Oslo Arkitekturtriennal och Queer Culture Year.

Om MYCKET

MYCKET grundades 2012 av konstnärerna, formgivarna och arkitekterna Mariana Alves Silva, Dr Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson. Baserat på rättvisa och social hållbarhet arbetar de i alla skalor (med konst, möbler, performance, arkitektur, offentliga rum, rumslig gestaltning och stadsplanering) och informeras av det mer-än-mänskliga, det karnevaliska och queerhet. Deras senare projekt inkluderar utställningsdesign för Vaginal Davis Magnificent Product, Moderna Museet, Stockholm; The Secret Garden, en installation för lek och interaktion utanför ArkDes, Stockholm och Norra Folkparken, en strukturplan för ett nytt bostadsområde utifrån en uppsättning jämlikhetsprinciper i Haninge kommun.

Denna Open Studio är ett samarbete inom Arkitekturtriennalen, en ny plattform för utforskande och långsiktig samverkan mellan arkitekter, konstnärer och samhällsaktörer. Arkitekturtriennalen är initierad av Färgfabriken som ett återkommande forum och en samlingspunkt kring frågeställningar om den byggda miljön och framtiden.

Läs mer om utställningen på Färgfabrikens hemsida.

Hitta hit

Fler utställningar på Färgfabriken

Fler utställningar

Samlingen

En av Sveriges största konstsamlingar

Malmö Konstmuseum har en av Sveriges största konstsamlingar med runt 40 000 objekt. Det är en unik kollektion, ägd ma...

 12 jun - 1 jul 2029

Malmö Konstmuseum, Malmö

Fler Gallerier/Museer i närheten