Med en fot i galenskapen




Morgan Yngve

21 september 2024 - 3 oktober 2024

Med en fot i galenskapen

 10 september 2024

Morgan Yngve, målare och skulptör sedan mitten av 1990-talet.


Som skulptör har Morgan bland annat gjort Ask & Embla, en offentlig utsmyckning precis vid Nyköpingsån mitt i centrala Nyköping. De senaste åren har han medverkat i över tjugofem utställningar både i Sverige och internationellt. Hans konst är representerad av både Nyköpings och Oxelösunds kommun.
Hans konstnärskap genomsyras av abstrakt expressionistiskt måleri där han söker både arvet från sitt ursprung och kommunikationens gåva. Många gånger är början av hans målningar ett slags möte mellan olika personer men som i slutfasen av målningarna många gånger kan liknas vid civilisationer, något som visualiseras genomgående i hans arbete med serierna om resan, mötet och språket, som han arbetat med under de senaste femton åren.


Morgan har under hela sitt konstnärliga liv sökt mening och förståelse i det abstrakta uttrycket vilket kan ses i hans konstnärliga resa. En resa under vilken han mer eller mindre har utkämpat ett inre själsligt krig för att gå från det figurativa till det abstrakta i sitt konstnärliga uttryck.
"-Det är genom språket de talar till mig"

Morgan Yngve bor i Nyköping, där han även har sin ateljé i Bryggeriets kulturcentrum. I början av 1990 studerade Morgan konst och skulptur på Nyköpings folkhögskolas konstlinje.

Välkommen på vernissage lördag 21 september kl 12 - 17!

Hitta hit

Fler utställningar på Galleri Killgissa

Fler utställningar

TRUE CRIME

True Crime

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer.

 17 nov - 17 nov 2024

Spritmuseum, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten