Årets sommarutställning: Släpljus


Utställningen är avslutad! 12 maj 2022 - 2 oktober 2022

Årets sommarutställning: Släpljus

Utställningen Släpljus presenterar platsspecifika undersökningar av sex konstnärer som utforskar vår relation till minne, förgänglighet och historieskrivning. Att släpa är att dra något efter sig med tyngd, släpljus en ljussättning som ger långa skuggor. Utöver att ge ett vackert sken, används det av konservatorer för att avslöja skiftningar och förändringar i undersökandet av historiska konstverk.

Chiara Bugatti (1991, IT)
Susanna Jablonski (1985, SE)
Cia Kanthi (1984, SE)
Anna Ting Möller (1991, CN/SE)
Cara Tolmie (1984, SC)
Danae Valenza (1985, AUS)

Med utgångspunkt i Carl Eldhs konstnärskap, museet och dess samlingar, presenterar sex konstnärer platsspecifika undersökningar i form av installationer, ljus, ljud, skulptur, performance och rörlig bild, i skulptörens forna ateljé och i dess trädgård. Från en levande mollusk, till tomma exoskelett och arkeologiska fragment från tider av krig, utforskar utställningen vårt förhållande till historieskrivning, förgänglighet och omsorg. Hur skapas egna och kollektiva minnesbilder, och hur ser vår relation ut till det ofrånkomliga försvinnande som vi alla är en del av? Vad finns det för potential i konsten att skapa brottytor till nuet, och till nya läsningar av platsen?

Hitta hit

Fler utställningar på Carl Eldhs Ateljémuseum

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten