JARL INGVARSSON

Festremsor

Utställningen är avslutad! 21 januari 2023 - 25 februari 2023

JARL INGVARSSON

 12 januari 2023

Denna utställning vill jag tillägna mina två lärare Åke Pallarp och Hans Viksten.

Titeln på min utställning är en hälsning till konstnären Sven X:et Eriksson, som också var lärare här i huset, dock före min tid. I en mestadels svartvit utställningskatalog från sextiotalet ser man några expressiva långsmala målningar utförda av honom, så kallade ”festremsor”.

Likt X:et gillar jag färg och tecknar även mycket. Här på Konstakademien debuterade jag som elev på galleri Mejan 1982. Nu återvänder jag och firar 40 år som målare . Jag har trivts bra i naivisternas nervkrets och känt mig hemma bland kolorister men är nog själv mest en expressionist.

Så nu blinkar jag till X:et och rullar jag ut mina festremsor i Konstakademiens salar.