Eric Magassa - Eat coconuts while you have teeth

Utställningen är avslutad! 9 mars 2024 - 27 april 2024

Eric Magassa - Eat coconuts while you have teeth

 04 mars 2024

Ett rumsligt collage i en omvandlad konsthall full av färg, mönster och rytm.

I utställningen Eat coconuts while you have teeth presenterar konstnären Eric Magassa en omvandlad konsthall, full av färg, mönster och rytm.

I detta rumsliga collage har han rört sig mellan såväl olika konstformer som olika kulturer och på så sätt skapat en helhetsatmosfär med flera lager av betydelse. Utställningens titel utgår från ett senegalesiskt ordspråk och kan i likhet med själva utställningen förstås som både lekfull och tankeväckande. Titelns uppmuntran till att ta tillfället i akt sätter också tonen för hur utställningen bör upplevas.

Eric Magassa (f. 1972) är en multidisciplinär konstnär som numera är bosatt och verksam i Göteborg. Han har tidigare bott och utbildat sig i bland annat Paris, London och New York.
Med utgångspunkt i sina svenska, franska och senegalesiska rötter, arbetar Magassa med collage, fotografi, måleri, video och musik för att utforska frågor om identitet, arv och mellanförskap.

Hitta hit

Fler utställningar på Lidköpings Konsthall

Fler utställningar

Sår, gropar, skisser, träd

Emma AdBåge

En konstutställning för hela familjen.

 4 maj - 8 sep 2024

Eksjö Museum, Eksjö

Therese Thorgren

"Skarpludd"

En påtaglig diffus utställning om kontraster. Smått och stort, ljust och mörkt, humor och allvar. Om att kunna navige...

 4 maj - 18 maj 2024

Galleri Gauffinsk..., Kristanstad

Fler Gallerier/Museer i närheten