DEPRIVED OF FREEDOM | Josef Jawed Valentin

WAY gallery Sthlm är stolta över att få visa upp Josef Valentin Jaweds konst och lyfta fram hans outtröttliga arbete för en mer rättvis och mänsklig värld.

5 september 2024 - 28 september 2024

DEPRIVED OF FREEDOM | Josef Jawed Valentin

 16 augusti 2024

Josef Valentin Jawed, en konstnär baserad i Stockholm, har ett konstnärskap djupt rotat i mänskliga rättigheter, med särskilt fokus på människors situationer som han bevittnat under sin uppväxt i Afghanistan. Hans suggestiva oljemålningar, präglade av skicklig teknik och noggrant detaljarbete, skildrar orättvisor och komplexa känslor med en kraftfull berättande förmåga.

Utställningen "Deprived of Freedom" gestaltar kamp för frihet, där människors röster och erfarenheter står i centrum. Genom sina verk, som ofta utforskar teman kring frihet och förtryck, bjuder Josef in betraktaren till att reflektera över frihetsberövande i olika former - från fysiska hinder till psykiska och kulturella begränsningar.

WAY Gallery Sthlm är stolta över att få visa upp Josefs konst och lyfta fram hans outtröttliga arbete för en mer rättvis och mänsklig värld. Josefs konst präglas av ett starkt humanistiskt engagemang och en djup förståelse för de komplexa känslor och situationer som formar människors liv. Varje penseldrag är noggrant utfört, varje detalj genomtänkt, vilket gör att hans verk inte bara är visuellt slående, utan också emotionellt och intellektuellt engagerande.

Hitta hit

Fler utställningar på Way Gallery

Fler utställningar

Julsalong

Hantverk, måleri och keramik

Under jultider i mitten på december samlar vi tre konstnärer som visar bildkonst, keramik och grafik i en fin blandni...

 12 dec - 15 dec 2024

Galleri Karlaväge..., Stockholm

Hon

Maria Ängquist Klyvare

 19 dec - 9 feb 2025

Eksjö Museum, Eksjö

Fler Gallerier/Museer i närheten