Terry O´Neill - Stars

STÖRSTA TERRY O’NEILL-UTSTÄLLNINGEN NÅGONSIN PÅ FOTOGRAFISKA

STÖRSTA TERRY O’NEILL-UTSTÄLLNINGEN NÅGONSIN PÅ FOTOGRAFISKA
Utställningen är avslutad! 18 juni - 16 oktober 2022

Terry O´Neill - Stars

Rocklegender, Hollywoodskådisar, kungligheter och idrottshjältar. Nämn en världskändis från andra halvan av 1900-talet – och personen har förmodligen poserat framför Terry O’Neills kamera. Den 18 juni slår Fotografiska upp dörrarna till Stars – den största Terry O’Neill-utställningen någonsin, med ikoniska porträtt på bland andra Brigitte Bardot, Mick Jagger, Audrey Hepburn, Frank Sinatra, David Bowie, The Beatles och Kate Moss

Ingen kom stjärnorna så nära som Terry O’Neill. Den brittiska fotografen är en av världens mest berömda, och från 1960-talet fram till sin död 2019 porträtterade han otaliga filmstjärnor, Hollywoodkändisar, kungligheter och idrottare. Stars på Fotografiska blir den största utställningen med Terry O’Neill någonsin och en retrospektiv över den hyllade fotografens unika arbete med hundratals ikoniska bilder. Flera av dem visas för första gången. – Vi har fått tillgång till hela Terry O’Neills arkiv och har även fått möjlighet att scanna in opublicerade bilder exklusivt för den här utställningen. Det är en otrolig bildskatt, säger Johan Vikner, curator för Stars och Director of Global Exhibitions på Fotografiska.

Terry O'Neill. Rollings Stones 1964  

Hitta hit

Fler utställningar på Fotografiska Stockholm

Fler utställningar

Ideal och verklighet – nordisk natur

Den här utställningen handlar om hur den nordiska naturen skildrats i konst och konsthantverk från 1600-talet och fra...

 1 jun - 16 apr 2023

Jamtli, Östersund

Mer Gallerier/Museer i närheten